Slik minimerer du store porer

 

Porene kan fort bli et problem, selv allerede i 20-årene, det er faktisk en av de første aldringstegnene. Når kollagenen og elastinen minsker og huden blir slappere kan porene forandre seg ved å bli større og mer synlige.

HOLD DET  
Husk at fulle porer vises mye tydeligere enn tomme, det er ikke nødvendigvis slik at porene er store, men at de er veldig synlige fordi de er fylt med olje og døde hudceller. Det er slik det oppstår sorte hudormer som vi alle kjenner til. 

Daglig rensing både morgen og kveld vil fjerne olje, sminke og skitt som samler seg på huden. Start med en cleanser og følg på med en toner som du påfører med en bomullspad for å gi huden en skikkelig rengjøring. Prøv et elektronisk cleansing system, det er en effektiv måte å nå de dypt sittende urenhetene og er klinisk bevis å gi synlig mindre porer.

OMGIVELSENE
Solskader, forurensning, travel hverdag, stress, og røyking har alle en direkte sammenheng med hvor store porene ser ut. UV-stråler svekker hudens struktur og porenes fasthet, derfor er bruk av solfaktordaglig viktig! Som en bonus kan du øke avslappingen i livet ditt og få nok søvn. Og sist, men ikke minst - ikke røyk! Det er skadelig for mer enn bare huden.

FETTSYRER
Visste du at: porene ikke åpner og lukker seg, men døde hudceller fyller porene slik at de blir større. En eksfoliator som inneholder glykolsyre, salisylsyre, alfahydroksysyre eller betahydrosysyre jobber seg innover i huden for å fjerne de døde hudcellene. Prøv Ecollagen serumNovAge Skin Renewing Tonerog True Perfection Night Cream som alle inneholder dette. 

FUKTIGHET
Hvis du har fet hud er du nok mer bevisst på porene dine enn mange andre. Unngå tykke dagkremer som kan tette porene og bruk heller en lett krem eller gel. Selv om du har fet hud er det viktig å ikke droppe fuktighetskremen, jo mer fukt huden får jo sunnere er cellene som gir mindre synlige porer. Selv bruker jeg denne for å holde huden fri for store porer. Se her for gode tilbud 
 Ha en super porefri dag :)

2 kommentarer

lisarorvik

24.11.2016 kl.10:55

Kjempe fine tips :)

Mariabelle

24.11.2016 kl.11:04

Tusen takk, skjønne lisarorvik:

Skriv en ny kommentar

hits